ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ

Σήμερα μας παίξανε στις ειδήσεις του ΑΝΤ1. Ή μάλλον παίξανε την πόλη μου. Η είδηση ήταν «10 ανήλικοι στο νοσοκομείο από ποτό μπόμπα». Η είδηση αυτή περιλαμβάνει 4 πληροφορίες.
1. Κάποιοι εισήχθησαν στο νοσοκομείο.
2. Αυτοί ήταν 10 άτομα
3. Ήταν ανήλικοι
4. Ο λόγος που τους οδήγησε στο νοσοκομείο ήταν η κατανάλωση νοθευμένου ποτού.
Η πραγματικότητα τώρα.
Τα άτομα που εισήχθησαν στο νοσοκομείο ήταν 4. Απλώς η παρέα που τους
συνόδευε ήταν καμιά δεκαριά.
Από τους 4 οι δυο ήταν 17 χρονών ο ένας 18 και η κοπέλα 20. Άρα οι ανήλικοι ήταν δυο.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι το ποτό που ήπιαν ήταν νοθευμένο. Δεν έγινε καμία χημική εξέταση, αλλά ούτε και τοξικολογική αιματολογική στους ασθενείς. Η γνωμάτευση των γιατρών ήταν οξεία μέθη. Το συμπέρασμα για μπόμπα το έβγαλε ένας δημοσιογράφος όταν κάποιος από τους νεαρούς του είπε ότι δεν ήπιε παρά μόνο ένα ποτό. Ο νεαρός φυσικά ακόμη και αν είχε πιει 6 ποτά και 12 σφηνάκια, δεν θα μπορούσε να το παραδεχτεί μπροστά στους γονείς του, αλλά αυτό δεν έπαιξε κανέναν ρόλο για τον δαιμόνιο ρεπόρτερ.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι από τις τέσσερις πληροφορίες της είδησης οι τρεις είναι ψέματα. Αλλά ακόμη και η αληθείς είδηση, δεν είναι είδηση. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε κάθε νοσοκομείο της Ελλάδας τουλάχιστον ένα την βδομάδα. Και σε μένα έχει τύχει να μεταφέρω μεθυσμένους φίλους στο νοσοκομείο περισσότερο από μια φορά. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παίχτηκε ή μάλλον δημιουργήθεικε αυτή η είδηση ήταν ότι λόγω της ημέρας, δεν είχαν αρκετές «φοβίστηκες» ειδήσεις να παίξουν και η συνταγή των ειδήσεων του ΑΝΤ1 θέλει γεναίες δόσεις φόβου για να πουλήσει.Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους λειτουργους της δημοσιογραφίας.

Τ.Γ. Η είδηση με τίτλο ‘Ποτά «μπόμπες» έστειλαν 10 στο νοσοκομείο’ δημοσιεύτηκε και στην σοβαρή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στη σελίδα 10. Για να μη έχουμε ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει διαφορά.

Advertisements

3 Σχόλια

  1. Χα, είδες πόσες πραγματικότητες τελικά υπάρχουν?? Κι έλεγα κι εγώ, εμείς γιατί δεν πήγαμε να μπομπαρδιστούμε σε κανένα μπαρ, να δούμε και από κοντά το νοσοκομείο της Καβάλας (γιατί στης Θεσσαλονίκης χτυπήσαμε μια παρουσία, και ναι, ήταν από νοθευμένο ποτό). Πάντως, πράγματι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι οι χείριστοι κατασκευαστές ειδήσεων.

  2. Μου άρεσε πολυ το blog σου φιλε Δερμιξ και κυρίως το σχοιο για τους αλειτουργητους δηλαδη αυτους που δε λειτουργουνε αρα χαλασαν .. Συνεχισε ετσι σταθερα αννα

  3. Το λογοπαίγνιο ήταν διπλό. Εκτός από το στερητικό α στη λέξη λειτούργημα, παραπέμπει και στο γνωστό σύνθημα ‘αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι’. Απλώς πρέπει να είσαι εντελώς ανορθόγραφος (σαν και εμένα) για να το καταλάβεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: